Вести Македонија Ударни вести

Санкции за возила кои вршат јавен превоз на патници – 19 со неисправни сопирачки

Сподели:

 

Во текот на вчерашниот ден (20.02.2023) во периодот од 08.00 до 12.00 часот спроведена е засилена акциска контрола на територијата на РС Македонија за санкционирање на прекршоци на возила со кои се врши јавен превоз на патници.
 
При контролата санкционирани се 32 прекршоци, од кои 19 поради неисправен уред за запирање.
 
Упатени на вонреден технички преглед се 200 автобуси и други возила кои вршат јавен превоз на патници.
 
Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.
 
Навремено да се проверува техничката исправност на возилата и навремено да бидат отстранети евентуалните недостатоци.
Сподели: