Вести Македонија

Се намалува кредитирањето на компаниите

Сподели:

evra

Кредитирањето во мај се намалило за вкупно 6,8 милиони евра на месечно ниво. Значајно намалување на кредитирањето се забележува кај компаниите и тоа за 29,6 милиони евра.

За разлика од намалувањето на кредитирањето на компаниите, во мај  е забележано зголемување на кредитирањето на населението со нови 23 милиони евра.

Во април, кредитирањето на населението изнесувало 2.031.983.739 евра, а во мај 2.055.056.910 евра.

http://meta.mk/se-namaluva-kreditiraneto-na-kompaniite/

Сподели: