Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Седумнаесет обвинети за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста – вкупно 211 години затвор

Сподели:

Од вкупно 17 обвинети за случајот “27. април”, шеснаесет лица добија затворска казна од вкупно 211 години.

Митко Чавков – 18 години, Митко Пешов – 15 години, Душко Лазаров -15 години, Горан Ѓошевски-Леви – 15 години, Оливер Поповски – 13 години, Оливер Радулов – 10 години, Мунир Пепиќ – 15 години, Абдулфета Алими – 7 години, Младен Додевски – 12 години, Јане Ченто – 15 години, Горанче Ангеловски – 12 години, Игор Југ -12 години, Влатко Трајковски – 15 години, Вилијам Михајловски – 14 години, Никола Митровски-Кољо – 15 години и Александар Василевски Нинџа – 8 години затвор.

Сите се осудени за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста.

Сподели: