Вести Македонија

„Шарената револуција“ точно напладне ќе блокира три крстосници во Скопје

Сподели:

13342414_1312519795444186_1143305151_n-860x680

Денеска точно напладне, „Шарената револуција“ и граѓанската иницијатива „Протестирам“ ќе ги блокираат крстосниците кај Судска палата, Црвен крст и кај Соборниот храм.

Со блокирањето на улиците и со мирен и достоинствен протест, демонстрантите сакаат да покажат како изгледала Македонија во годините што изминале. Тие велат дека оваа власт реагира единствено на силен притисок и на гласни граѓани. Од движењата ги повикаат граѓаните да бидат трпеливи и да се приклучат кон блокадата.

„Нашата борба продолжува со блокада на овие крстосници во центарот на градот. Нашиот протест ќе биде мирен и достоинствен. Ние живееме во блокирана држава, со блокиран пристап до правда, со блокирани и партизирани институции. Ќе го оневозможиме движењето како што со години оваа власт ги оневозможува еднаквоста пред законот и слободата на граѓаните. Ве повикуваме масовно да се приклучите кон овој протест! Наместо да се лутите, свирнете за поддршка. Сетете се, сè што бараме е правда и еднаквост за сите нас. Ова е нешто што секој треба да го поддржи“, пишува во известувањето од „Шарената револуција“.

http://meta.mk/sharenata-revolutsija-tochno-napladne-ke-blokira-tri-krstosnitsi-vo-skopje/

Сподели: