Шпекулација на Милошоски е дека Шпанија била против датумот за отпочнување на преговорите

Сподели

Амбасадата на Шпанија во Скопје ги демантира информациите дека заедно со уште шест земји-членки на ЕУ била против одредувањето датум за отпочнување на преговори со Северна Македонија.

-“Сметаме дека со соопштението на романското Претседателство на Советот на ЕУ се отфрлаат шпекулациите пласирани вчера од страна на еден опозиционен политичар од Северна Македонија според кој Шпанија наводно била против датумот за отпочнување на преговорите, заедно со други шест земји членки.

Шпанија ги препознава значителните заслуги на Република Северна Македонија, а особено Преспанскиот Договор кој претставува пример за регионот”, се наведува во соопштението од Амбасадата на Шпанија во Скопје.