Изјави Македонија

Силвана Бонева

Сподели:

“ Никој никого не може да присили да учествува на избори, како што никому не може да му се одземе правото да учествува на избори. Затоа, ако само една партија поднесеше листа на пратеници, а не коалиција од 21 партија, како што е коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, ДИК е должна да спроведе избори. Впрочем, ДИК во поранешните состави имала искуство и спровела избори на кои учествувал само еден кандидат за градоначалник, а не коалиција.”

Сподели: