Собраниска комисија за работата на Народниот правобранител

Сподели

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.

На дневен ред се Предлог – oдлуката за давање согласност на општите акти на Народниот правобранител и Годишниот извештај на Народниот правобранител, за степенот на обезбедувањето почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права за 2016 година.