Вести Македонија Ударни вести

Свети Сава, 27 јануари е неработен ден за српската заедница

Сподели:

 

Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2023 година (петок), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава. 

Сподели: