Вести Македонија Ударни вести

ОСТРА ОСУДА ЗА НАПАДОТ ВРЗ НОВИНАРСКАТА ЕКИПА НА МИА

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) остро го осудува денешниот напад врз екипа на Медиумската информативна агенција (МИА) која професионално известуваше за протестот поврзан за случајот ,,Монструм”. Според кажувањата на колегите од МИА имало обид да им се одземе опремата и турканици, при што снимателот бил турнат а неговата опрема оштетена. Ваквиот однос кон новинарите […]