Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меѓународна конференција за население и развојна Комисијата за економија за Европа на ОН

  Претседателката на ДОМ и пратеничка, Маја Морачанин, на покана на Европскиот парлементарен форум, учествуваше на Интернационалната конференција за население…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска со делегација на РСМ на Регионална конференција во Женева

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска е предводиничка на делегацијата на РС Македонија во Женева. Делегацијата ќе…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Арсовска е избрана за претседател на Форумот на градоначалници во ОН во Женева

  Град Скопје доби уште едно признание во меѓународни рамки за посветеноста, иновативноста и се етаблира како лидер во доброто…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Делегација на ССК учествува на 13 Светски коморски конгрес во Женева

  Делегација на Сојузот на стопански комори на Македонија предводена од претседателот Трајан Ангелоски и потпретседателите Горан Ѓоргиевски и Сашо…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Министерот за здравство Сали учествува на 75-та Асамблеја на СЗО во Женева

  Министерот за здравство, д-р Беким Сали учествува на 75-та Асамблеја на Светската здравствена организација во Женева, Швајцарија.    …

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Собраниска Делегација на работилница за унапредување на човековите права во Женева

  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав од Абдула Салиу, шеф на Делегацијата во ПС на Франкофонијата…

Повеќе