Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Да се отстрани нелегалниот верски објект во Злокуќани

  Во врска со нелегалното градење верски објект (минаре) во населбата Злокуќани,  на 8 јануари, инспекциската служба на Општина Карпош излезе на терен. Во моментот кога е извршена контролата не се вршени градежни дејствија, информираат од Општината. Инспекторатот одреди 15 дена рок за доброволно отстранување на нелегалниот објект и ги повика одговорните лица на средба […]