Вести Македонија Ударни вести

Министерот Сали во посета на Регионалната канцеларија на СЗО за Европа

  Министерот за здравство на Република Северна Македонија,  СЗ, ја оствари првата официјална посета на Регионалната канцеларија на Светската здравствена организација (СЗО) за Европа, во придружба на свои соработници, при што беше потврдена заложбата за заемна соработка со цел подобрување на јавното здравје.             На почетокот од работната посета на […]

Вести Македонија Ударни вести

Состанок на министерот за здравство и регионалниот директор на СЗО за Европа

  Министерот за здравство, Беким Сали, денеска одржа состанок со регионалниот директор на Светската здравствена организација за Европа, д-р Ханс Клуге, на која посебнa благодарност изрази за континуираната поддршка од СЗО за унапредување на здравствената заштита во државата и СЗО во заедничката подготовка на „Патоказот со земјите од Западен Балкан“.      – Република Северна […]