Вести Македонија Ударни вести

ЈП Улици и патишта со другите јавни претпријатија го уредуваат и санираат кејот

  Екипите на ЈП Улици и патишта со започнувањето на проектот за целосна реконструкција на левата страна на кејот на река Вардар ги завршија активностите за отстранување на нефункционалните и стари патеки на потегот од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост, каде што ги отстранија оштетени плочи од патеките.   На овој потег, постојните патеки […]

Вести Македонија Ударни вести

Обележана хоризонтална сигнализација на 7.626 квадратни метри градски улици и булевари

  Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, по налог на Град Скопје во текот на изминатиов месец ја обележаа хоризонталната сигнализација на градските улици и булевари во вкупна површина од 7.626 квадратни метри. Рачно се обележани пешачките премини и автобуски станици се во површина од 5.301 квадратни метри на булеварот Партизански Одреди од крстосницата […]