Вести Изјави Македонија Ударни вести

Колева: Буџетот за 2023 обезбедува повисоки плати и пензии

  Денеска во собраниска процедура влегува Буџетот за 2023 година. Буџетот за 2023 година е во насока на надминување на предизвиците од глобалната економска и енергетска криза, за што се предвидени 250 милиони евра. 75 милијарди денари или 10% повеќе се зголемуваат средствата за исплата на пензии, додека 12,5 милијарди денари се предвидени за исплата […]