Вести Македонија Став Ударни вести

Платформа за родова еднаквост: Кој му даде на Владиката телевизија за погубна и отровна идеологија против жените?

  Платформата за родова еднаквост, независна и неформална мрежа на македонски граѓански организации за женски права составена од 28 организации и мрежи кои здружено делуваат во насока на унапредување на родовата еднаквост во Република Македонија, длабоко сме загрижени од неодамнешната изјава на владиката Петар во врска со правата на жените и нивната положба во современото […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Забрана за вршење на лекарска дејност за гинекологот Асани бара Платформата за родова еднаквост

  Условната казна за струшкиот гинеколог кој со години работел „на црно“ покажува дека здравјето на жените во земјава не вреди ни „пет пари“. Соучесници се сите надлежни институции и Лекарската комора.   Платформата за родова еднаквост е згрозена од пресудата на струшкиот Основен суд со која му се изрекува условна казна на гинекологот Мухамед […]