Вести Македонија Ударни вести

Четири до 5 компании се здружени и утврдуваат цени по кои се продава леб во Скопје

  Во Скопје во делот на производство на леб, четири, максимум пет компании се здружени и утврдуваат цени по кои дистрибуираат и продаваат леб во големите супермаркети, смета министерот за економија Крешник Бектеши, во РСЕ. Министерот изјави дека тоа е негов личен став и ја повика Комисијата за заштита на конкуренцијата да го испита случајот. […]