Тениската легенда го допре дното – На Бекер му се слоши во судницата од пресудата!

Сподели

Легендарниот Германец Борис Бекер го допре дното! Прогласен е за виновен за затајување данок и осуден на две и пол години затвор!

фото: ames Manning/PA Wire

Сега на површина испливаа детали од судницата… Според странските медиуми, на легендарниот ас му се слошило за време на изрекувањето на пресудата.

Бекер беше црвен во лицето и не се чувствуваше најдобро. Се доцнеше триесетина минути, а во моментот на објавување на пресудата Борис колабираше.

Германски Билд пишува дека Германецот паднал напред потпрен на ѕидот од судницата. Сето тоа траеше неколку моменти, по што поранешниот шампион на Вимблдон сепак успеа да се собере и да стане и со помош на редарите да ја напушти судницата.

Работата да биде уште поголема, а шокот за Борис Бекер уште поголем, Германецот мора истовремено да оди во затвор.

Затоа тој дојде во судницата заедно со своите работи, очекувајќи го исходот од излагањето на судијката Дебора.

Таа додаде дека е дури и милосрдна, бидејќи за секоја поединечна казна може да го осуди на 18 месеци.

The post Тениската легенда го допре дното – На Бекер му се слоши во судницата од пресудата! appeared first on Спорти.

Powered by WPeMatico