Терестрична дезинсекција против комарци

Сподели

 

Од денеска до 26 мај, во период од 22.00 до 03.00 часот, ќе врши терестрична дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против возрасни форми на комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истите термини.

Град Скопје ги известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.