Тошковски-Ониди: Наша цел е членство во ЕУ преку исполнување на целосно владеење на правото

Сподели

Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски коj присуствува на министерската конференција во рамки на „Салзбуршкиот форум“  во Австрија, на маргините на конференцијата оствари средба со Оливер Ониди, заменик генералниот директор на Генералниот директорат за миграција и внатрешни работи при Европската комисија.

Министерот Тошковски на средбата истакна дека нашата цел како држава е членство во ЕУ преку исполнување на сите критериуми и целосно владеење на правото.