Македонија

ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ – НЕЗАДОЛЖИТЕЛНО со Берта Додевска Сонувачи (I дел)

Сподели:

 

Еден град не е само место во просторот. Тој е настан, драма во времето. Може ли да го погледнеме градот со очи на странец, со возбудата на откривањето? Почнуваме од Скопското кале, оној некогаш град меѓу градовите или покривот на градот Скопје.

 

Сонувачи 1. дел

ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ – НЕЗАДОЛЖИТЕЛНО со Берта ДодевскаСонувачи (прв дел)Еден град не е само место во просторот. Тој е настан, драма во времето. Може ли да го погледнеме градот со очи на странец, со возбудата на откривањето? Почнуваме од Скопското кале, оној некогаш град меѓу градовите или покривот на градот Скопје.

Gepostet von Град Скопје am Samstag, 20. Juni 2020

Сподели: