Вести Македонија Ударни вести

Владата подели новогодишни пакетчиња за 150 деца од малите групни домови

Сподели:

 

 

Владата е посветена на поттикнувањето и развивањето на децата, да им се даде слобода за правилно изразување на нивните способности, чувства, креативност, снаодливост, да се оспособат за донесување на храбри одлуки во животот. Едноставно да одат низ животот самоуверено и сигурно.

 

 

Една од најважните работи кои може да се забележат во малите групни домови е дека не се само место за живеење, туку место кое кај децата создава чувство на љубов.

 

 

Децата се многу важни во општеството, а со вакви активности Владата се грижи за децата, а со тоа и за нашата иднина.

Сподели: