Вести Македонија Став Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ: Човек близок до Груби лапна хотел на Попова Шапка по цена на гарсоњера

Сподели:

 

Човек близок до Груби лапна хотел на Попова Шапка по цена на гарсоњера.

Пред власта да склучи договор со една градежна фирма за продолжување на работата на автопатот Скопје – Блаце истата го продава хотелот во нејзина сопственост на Попова Шапка од 278м2 на фирма блиска до Груби.

Цената по која фирмата блиска до Груби го купува хотелот е само 55.000 евра, кога ќе се пресмета цената за која е купен квадратен метар се добива сума од 200 евра.

Како е можно сите зделки кои се поврзуваат со луѓе околу Груби да се склучуваат и 20 или 30 пати под цена?

Која е економската оправданост за продажба на хотел за 55.000 евра? Дали продажбата е услов за потпишување на договор на власта со таа градежна фирма и дали станува збор за рекет?

ЈО не смее да чека, купувањето на вреден имот под цена на луѓе околу Груби е крајно симптоматично и мора да подлежи на истрага, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Сподели: