Вести Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ е единствена партиjа којaшто не платила данок од претходните парламентарни избори

Сподели:

Последните објавени информации дека коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ од претходните парламентарни избори не платила данок на државата, се уште еден доказ за лицемерното, неодговорно и антидржавно однесување на ВМРО-ДПМНЕ.

Долгот што ВМРО-ДПМНЕ го има кон државата, поради неплатен данок, докажува дека партијата на Никола Груевски, воопшто не ја интересираат ниту граѓаните ниту државата.

Крајно лицемерно е ВМРО-ДПМНЕ, најбогатата партија во Европа, да глуми загриженост за економијата и буџетот на Република Македонија, а истовремено да не ги исполнува своите законски обврски за плаќање на даноци.

Доколку ВМРО-ДПМНЕ мислеше на државата и нејзините граѓани, а не на криминалните апетити на Груевски, тогаш, како и секое друго правно и физичко лице, навремено ќе ги исплаќаше своите обврски кон државата.

Сподели: