Во Бугарија уништени 152 килограми дрога во вредност од 14 милиони евра

Сподели

marihuana-zaplena-MVR

Станува збор за 35 килограми хероин, 27 килограми амфетамин, 75 килограми марихуана и други наркотични супстанци, соопшти бугарската царина.

Дрогата е уништена врз основа на 479 судски пресуди.

Бугарската царина во изминатите шест години организирала 53 процедури во кои се уништени вкупно 36 тони наркотични супстанци.

Во Бугарија уништени 152 килограми дрога во вредност од 14 милиони евра