Вести

Заврши акцијата за релоцирање на бегалците од Поликастро

Сподели:

begalci-polikastro

Заврши полициската акција за релокација на бегалците од импровизираниот камп на бензинската станица на автопатот кај Поликастро. Со 31 автобус денеска во новиот бегалски центар Василика во Солун беа пренесни 1.158 бегалци од Ирак и Сирија кои со месеци се наоѓаа на бензинската кај Поликастро.

Акцијата заврши мирно и без инциденти.

Грчките власти утре продолжуваат со вториот дел од интервенцијата со цел да се релоцираат околу 2.000 бегалци кои се наоѓаат на двете страни на автопатот кај грчко-македонската граница, на бензинските станици кај хотелот „Хара“ во близина на Идомени и напуштената бензинска пред Евзони.

http://meta.mk/zavrshi-aktsijata-za-relotsirane-na-begaltsite-od-polikastro/

Сподели: