Вести Свет Ударни вести

Во Холандскиот Парламент маж на сред седница се обидел да се убие

Сподели:

Медиумите во Холандија денес јавија дека еден маж е повреден откако скокнал или паднал од галеријата за јавност во просторот за пратеници во холандскиот парламент, додека течела седница  на Владата.

Холандскиот весник “Telegraph” ги цитирал наводите на очевидците кои рекле дека мажот забрзано одел од една до друга страна на галеријата, а пота врзал нешто за оградата и скокнал од висина од неколку метри, пренесува “Reuters”.

Неговата состојба е непозната, а на видео снимката од парламентот се гледа говорницата и реакцијата на шокираните пратеници од гласниот удар.

Неговата состојба е непозната, а на видео снимката од парламентот се гледа говорницата и реакцијата на шокираните пратеници од гласниот удар.

 

 

Сподели: