Вести Македонија

Во штабот на ВМРО-ДПМНЕ во Битола може да се влезе само без мобилен телефон

Сподели:

bitola-vmro-mobilni-telefoni-860x680

Во новото седиште на ВМРО-ДПМНЕ во Битола не може да се влезе и да се носи мобилен телефон. На влезната врата стои натпис во кој се замолуваат членовите мобилните телефони да ги остават на портирницата.

VMRO-DPMNE vo Bitola

На прашањето дали членовите на партијата се плашат од протекување на снимки, портпаролката на ВМРО-ДПМНЕ во Битола, Валентина Марковска вели дека предупредувањето и натаму ќе стои на вратата и дека „партијата ќе функционира на тој начин“.

Минатиот месец општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Битола „тајно“ се всели во новите простории во центарот на Битола. Тогаш Марковска на новинарите им вети дека ќе им достави информација за тоа колку владејачката партија потрошила за новото партиско седиште. Сепак до ден денеска нема одговор за сумата која партијата ја платила за новиот комитет.

– Немам се уште информација колку пари чинат новите простории. Не можам ништо да кажам – ни изјави Марковска.

meta.mk

Сподели: