Вести Македонија Ударни вести

Во заедничка координирана акција во Германија запленета марихуана над 100.000 евра

Сподели:

 

Во заедничка координирана акција на територијата на СР Германија, на почетокот на септември 2021 година, по интензивна меѓународна соработка помеѓу нашиот Оддел за организиран и сериозен криминал и надлежните германски служби за борба против недозволена трговија со дрога, реализиран е случај на недозволена трговија со дрога, при што е запленета поголема количина на марихуана, со висок квалитет во вредност од преку 100.000 евра.

При тоа од страна на надлежните германски служби за борба против дрога, засега лишено од слобода е едно лице, а истрагата продолжува.

Сподели: