Вести Свет Ударни вести

YouTube ќе забрани видеа кои заговараат дискриминација или сегрегација

 

YouTube соопшти дека ќе забрани видеа кои заговараат дискриминација или сегрегација.

-Ќе се забранат видео-снимки во кои се зборува за супериорноста на една група за да се оправда дискриминација, сегрегација или исклучивост врз основа на критериуми како што се години, пол, раса, религија или сексуална ориентација. Ќе бидат забранети и видеа кои ја величаат нацистичката идеологија која сама по себе е дискриминаторска, – соопшти менаџментот на ЈуТјуб.

 

Сподели: