Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ЗАЕВ: Борба против лажните вести и ширењето дезинформации

 

На денешната прес-конференција премиерот Зоран Заев најави борба и предлог – проект против лажните информации.

Ова се сите точки од акцискиот план.

Целта на акцискиот план е да се зајакне националната безбедност и сигурност, а за планот ќе се консултираат и со граѓанскиот сектор и со медиумите.

Сподели: