Вести Изјави Македонија

Заев: Судскиот совет да ја оцени одговорноста на судиите за застарување на предметите и кој тоа влијае врз судиите

Сподели:

 

“Го повикувам и Судскиот совет да ја оцени одговорноста на судиите за застарување на предметите. Ајде кажете ни кој тоа влијае врз судиите, зошто неколку десетици предмети се чувале завршени и останале во фиоките на бившиот претседател на Врховниот суд?

Нема компромис со криминалот. Нема таков суд, судија, обвинител што ќе го запре овој процес! Нема шанси! На овој наш пат треба да ја завршиме и борбата за правдата! “- напиша премиерот Зоран Заев на својот фб профил.

 

Нема компромис со криминалот!

Го повикувам и Судскиот совет да ја оцени одговорноста на судиите за застарување на предметите. Ајде кажете ни кој тоа влијае врз судиите, зошто неколку десетици предмети се чувале завршени и останале во фиоките на бившиот претседател на Врховниот суд?Нема компромис со криминалот. Нема таков суд, судија, обвинител што ќе го запре овој процес! Нема шанси! На овој наш пат треба да ја завршиме и борбата за правдата!

Gepostet von Zoran Zaev am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Сподели: