Вести Македонија Став Ударни вести

Законот за амнестија нема да помине – ВМРО-ДПМНЕ ќе го блокира

Сподели:

 

Законот за амнестија за убијците во Монструм и други криминалци нема да помине, ВМРО-ДПМНЕ ќе го блокира, а при ставено европско знаменце напушта парламент.

ВМРО-ДПМНЕ ќе блокира убијците од Монструм, криминалци кои извршиле тешки кражби, кои переле пари, кои правеле измами да бидат амнестирани, се наведува во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Власта прави договор со мафијата за да и одработи пред избори.

СДС и ДУИ сакаат на улица да пуштат стотина криминалци со дебели криминални досиеаја, по принципот како тоа што го направија пред 5 години.

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи дерогирање на правото и ќе направиме се да се спречи своеволието на власта.

Сподели: