Вести Македонија

Земјотрес од 2,6 Рихтерови степени во Струмица

Сподели:

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет (ПМФ) во Скопје, денеска во 9.48 часот регистрирала земјотрес во епицентралното подрачје на Струмица.

Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.6, а бил почувствуван од населението во околината на Струмица со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Сподели: