Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Заев: ЕУ вети – ако вие испорачате и ние ќе испорачаме

Сподели:

 

“Очекуваме ЕУ да  го одржи зборот и  да испорача. Убеден сум дека Европскиот совет на 17 и 18. октомври  ќе ја донесе толку долго очекуваната одлука за почеток на преговори со земјава. Ние не очекуваме од 18 октомври да бидеме полноправна членка на ЕУ. Свесни сме дека тоа е пат, дека е процес низ којшто треба да поминеме. Очекуваме да го добиеме следниот чекор, а тоа е почеток на преговорите, отворање на поглавјата и на пристапните фондови за да продолжи трансформацијата на нашето општество кон европско општество. Тоа се нашите  намери.”

“Заслужуваме да добиеме одлука за почеток на преговори со Европската Унија.  ЕУ вети – ако вие испорачате и ние ќе испорачаме”.

Изјави, Зоран Заев

Сподели: