Вести Македонија Ударни вести

Зголемен контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт со Германија

Сподели:

На средбата претставниците на Комисијата се согласија за поголема соработка помеѓу Северна Македонија и Германија со цел развој на товарниот транспорт.

На средбата се потпиша Протокол во кој е предвидено зголемување на контингентот на дозволи, со што ќе придонесеме за унапредување и продлабочување на стопанската соработка помеѓу двете земји.

Зголемување на контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт се однесува за следните категории: билатерала, транзит и за и од трети земји.

Ова е уште една потврда на добрите политиките на Министерството за транспорт и врски преку кои македонските транспортери добиваат поголема можност за соработка со своите германски партнери во меѓународниот патен превоз.

Сподели: