Вести Македонија Ударни вести

Поддршка од Демократскиот сојуз на Македонците во Бугарија

Сподели:

 

Денес на отворањето на Македонскиот културен клуб во Благоевград, присуствуваше делегација на Демократскиот сојуз во состав, Борче Јакимовски, Владо Кроневски, Јорданчо Теодосиев и Филип Антовски.  
 
Делегацијата даде јасна поддршка за признавање на правата на Македонците, при што имаше средба  со раководството и основачите на Македонскиот културен клуб. 
 
 
Како што Бугарите во Македонија можат да се здружуваат, да формираат клубови, политички партии, да ги негуваат нивните културни особености, тие права согласно меѓународните и европски конвенции мора да ги имаат и Македонците во Бугарија.  
 
Сподели: