Алтернатива Вести Македонија Настани Топ теми Ударни вести

Македонскиот гејмер Мартин Саздов-САКСА светски шампион во ДОТА 2

Сподели:

 

 

Денеска нашиот играч-гејмер Мартин Саздов-САКСА и неговиот тим ТУНДРА-ЕСПОРТ, го освоија првото место на меѓународниот турнир во Сингапур, во ДОТА 2 “TI” 2022.

 

 

Тимот ја освои наградата од 8,3 милиони долари.

 

 

Честито дечки!

Сподели: