Вести Македонија Став Ударни вести

360˚: Масовното обложување – забава или зависност во сиромашно општество?

Сподели:

 

Спортското обложување навидум на мали суми од 50 и 100 денари добива сериозни социолошко-патолошки димензии во македонското општество. Само лани во обложувалниците се свртеле 200 милиони евра што е повеќе од половина милион секој ден.

 Што ги тера луѓето масовно да посегнуваат по обложување и потребна ли е поширока општествена акција?

Сподели: