Алтернатива Музика и Филм Настани

41. издание на Скопскиот џез фестивал во НОБ и МКЦ

Сподели:

 

41 издание на Скопскиот џез фестивал, годинава ќе се одржи од 13 до 16 октомври.

Фестивалот годинава е сочинет од 10 концертни настапи и еден документарен филм. Програмата е извонредно силна, внимателно составена и исполнета со низа ексклузивни настапи на некои од најголемите имиња на современиот џез и креативната музика денес:

 

 

 

13 октомври
НОБ, 20:00 >> Rob Mazurek Exploding Star Orchestra with Fame’s Chamber Orchestra
МКЦ, 23:00 >> Zulu 3.4

 

 

14 октомври
НОБ, 20:00 >> Hamid Drake’s Turiya: Honoring Alice Coltrane
МКЦ, 23:00 >> Abacaxi • Taxi Consilium

 

 

 

15 октомври
НОБ, 20:00 >> Amaro Freitas Trio • Goran Kajfeš Subtropic Arkestra
МКЦ, 24:00 >> New Future City Radio (Damon Locks / Rob Mazurek / Mauricio Takara)

 

 

16 октомври
НОБ, 20:00 >> Thumbscrew • Ingebrigt Håker Flaten (Exit) Knarr

ПРОГРАМА ПЛУС
12 октомври
МКЦ Кино Фросина, 20:00 >> Summer Of Soul – документарен филм

Сподели: