Алтернатива Настани

JAZZ FESTIVAL KUMANOVO 2019

 

JAZZ FESTIVAL KUMANOVO 2019 ќе се одржи во Центарот за култура “Трајко Прокопиев” – Куманово, на 20 и 21 септември 2019 година.

Jazz Festival Kumanovo оваа година Ви нуди богата Интернационална програма и звучни имиња од светската џез сцена.

20 септември
– MACEDONIAN DIXIELAND JAZZ ORCHESTRA
– Thanos Stavridis TRIO (Greece)

21 септември
– Vasko Atanasovski TRIO (Slovenia)
– Adnan Teskeredzic (Bosnia and Hercegovina)

Jazz Festival Kumanovo е помогнат и финансиран од Министерство за култура.

Сподели: