Здравје Магазин

Аларм за свест: Иницијален пристап во третманот на предијабетес

Сподели:

 

Иницијалниот пристап во третманот на предијабетес е намалување на телесната тежина, здрава исхрана и редовно вежбање, најмалку 30 минути на ден, а кај пациентите со прекумерна телесна тежина и повеќе.
Се препорачува пешачење, пливање, возење велосипед или каква било физичка активност која ќе ја активира мускулатурата. Малите промени може да направат голема разлика.

Препорака до лекарите: Постапувајте веднаш врз основа на упатствата за третман на предијабетес и помогнете им на вашите пациенти – порачуваат од Аларм за свест.

Сподели: