Вести Изјави

Александар Матовски- Цако: “Дајте им шанса за успех и покажете им го патот кој ќе ги води”

“Дајте им шанса за успех и покажете им го патот кој ќе ги води. Не им ја одземајте креативноста, само поддржете ги за поквалитетен живот и стил на живеење. Дајте им шанса за убаво говорење, да нема дискриминација по пол, раса, попреченост и останати различности. Седум реда, седум срца мали! Дозволете им искреност да ги краси. ”

Поезија на Aleksandar Matovski во која не потсетува дека кога децата со Даунов синдром имаат еднакви шанси за учење, дружење и развој, тие не само што може да успеат, туку и да инспирираат со своите можности. # #downsyndromeday #WorldPoetryDay

Сподели: