Магазин Наука и Технологија

Блу Ориџин ја лансира и приземји ракетата по 4 пат

Сподели:
Суборбиталната ракета Њу Шепард на Блу Ориџин денес направија уште еден пробен лет каде по четврти пат ја употребија истата ракета. Примарната мисија беше да се проверат можностите на капсулата за екипаж да се приземји безбедно доколку откаже еден од трите примарни падобрани.

Ракета астрономија

Овој лет беше поинаков во однос на досега таинствената компанија која летовите ги правеше во тајност, а подоцна ги објавуваше резултатите. Сега за прв пат целата мисија од лансирање до приземјување на ракетата беше пренесуван во живо преку нивниот канал на ЈуТјуб.
Ракетата полета во 16:30 ч. од нивниот полигон за пробни летови во Тексас, подолу е снимката од целата мисија:
 Астронмски центар Орион
Сподели: