Вести Свет Топ теми Ударни вести

Бугарската влада ја започна седницата со една минута молк

Сподели:

 

На денот на национална жалост, седницата на преодната влада на Бугарија започна со едноминутно молчење.

Премиерот на Бугарија Стефан Јанев соопшти дека ова е денот кога се сеќаваме на жртвите – девет бугарски државјани кои загинаа во пожарот во домот за стари лица во селото Ројак, Варна и државјаните на Република Северна Македонија кои загинаа во автобуската несреќа на автопатот Струма, пренесува МИА.

-Во време на тешкотија, да го изразиме нашето сочувство за членовите на семејствата и роднините на жртвите, кажа Јанев.

Знамињата на државните институции, вклучително и пред зградата на Советот на министри на Бугарија, се спуштени на половина, во чест на жртвите од селото Ројак и од автопатот Струма.

Сподели: