Categories: Вести, Македонија, Став

ЛГБТИ Центар за поддршка LGBTI Support Center: ХОМОФОБИЈАТА Е ИСХОД ОД ОПШТЕСТВЕНОТО, ПОЛИТИЧКОТО И КУЛТУРНОТО НАСИЛСТВО

Ја изразуваме нашата згрозеност и неизречиво жалење по повод вчерашниот напад врз геј клубот „ПУЛС“ во Орландо, Флорида, во кој…

Повеќе
Categories: Изјави, Македонија, Став

ПИСМА: КОГА НЕПРАВДАТА СТАНУВА ЗАКОН, ТОГАШ ОТПОРОТ СТАНУВА ТВОЈА ОБВРСКА – Јове Кекеновски

Откако сликата на која се поздравувам со лидерот на СДСМ на протестот во Скопје (06.06.2016) беше објавена на социјалните мрежи,…

Повеќе