Честитка од Вучиќ и Орбан за победата на Гордана Силјановска Давкова

Сподели

„И честитам на Гордана Силјановска Давкова за нејзиниот избор за претседател на Северна Македонија, со желба таа успешно да ја извршува одговорната должност што ја презема. Уверен сум дека ќе продолжиме да работиме заедно на зајакнување на врските меѓу Србија и Македонија со цел напредок и благосостојба на нашиот народ, како и просперитетот на целиот регион“, изјави Александар Вучиќ, а по него победата ја честиташе и премиерот на Унгарија, Виктор Орбан.