Дарио Ивановски балкански првак со национален рекорд во полумаратон во Тирана

Сподели

 

Македонскиот атлетичар Дарио Ивановски, поставувајќи национален рекорд со време од 01:04.65 часа, на полумаратонската трка во Тирана-Албанија, се закити со златниот медал на Балканското првенство во полумаратон. 

 

 

На минатогодишниот полумаратон во Битола, на трката Трчај Бе, Ивановски го зазеде третото место и освои бронзен медал.