Вести Изјави Македонија Ударни вести

Димовска: Не сакаме да го носиме срамот на некои судии кои не ја заслужуваат функцијата

Сподели:

“Како судство мораме да се отвориме кон граѓаните. На судството му треба реформа. Свесни сме дека реформата подразбира и персонална реформа, свесни сме дека има луѓе кои не заслужиле да бидат судии. Меѓутоа, свесни сме дека некое независно тело треба да преиспита за секој судија дали добро си ја работи работата или не. Мораме во името на огромен број судии, кои чесно и посветено работат, да кажаме дека 0”, – изјави Анета Димовска судијка од Основен суд Скопје 2, по повод одбележувањето на Европскиот ден за граѓански права.

 

Сподели: