ДОМА: Другата страна на туризмот

Сподели

 

Летниот одмор е време посветено за нас, за наша релаксација и уживање покрај морските и езерските крајбрежја. Но, како што туризмот се развива во една од најголемите индустриски гранки, така се зголемува неговото влијаение врз животната средина. Морињата и езерата се екосистеми за кои доколку не се грижиме од место за релаксација ќе станат главен извор за многу еколошки проблеми. Откријте која е другата страна на туризмот.

Автори: Кирил Арсовски Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Режија: Ана Алексовска
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски
Благодарност до: Ивор Фука, Тијана Бајиќ