ДС: Владата да организира евакуација на над 100 Македонци од Тел Авив

Сподели

 

Демократскиот сојуз ја повикува Владата, посебно МНР, да направат сѐ што е потребно за да се обезбеди безбедна евакуација на нaд 100 македонски државјани на Аеродромот во Тел Авив.
 

Блокираните граѓани во Тел Авив прават очајнички напори да го напуштат Тел Авив, но авиокомпаниите кои имаат летови од Тел Авив приоритет даваат на нивните државјани.

Во Израел е прогласена воена состојба и ракетните напади на Тел Авив се постојани поради што состојбата е исклучително тешка и бара ангажирање на Владата за да се евакуираат нашите државјани, се наведува во соопштението на Демократскиот сојуз.